Novo leto, nova priložnost za zdravje v Občini Šempeter-Vrtojba, 16. in 17.1. 2020!

20. januar 2020

Center za krepitev zdravja Nova Gorica je v sodelovanju z Občino Šempeter-Vrtojba priredil dvodnevni dogodek. V četrtek, 16. januarja, smo se predstavili v Šempetru, v petek, 17. januarja, pa v Vrtojbi!

V četrtek, 16. januarja, je od 16. ure dalje dogodek Novo leto, nova priložnost za zdravje v Občini Šempter - Vrtojba potekal v Coroninijevem dvorcu v Šempetru, v petek 17. januarja pa od 8. ure dalje v prostorih KŠTM Mladinski center v Vrtojbi.

 

Obiskovalce je v Šempetru nagovoril župan Občine Šempeter - Vrtojba, Milan Turk, ki je v svojem pozdravnem govoru poudaril pomen zdravstvene preventive in posameznikove skrbi za zdravje. 

Jana Vitežnik, med. sestra CKZ Nova Gorica je o dogodku povedala: "Z vstopom v novo leto, si zadamo veliko ciljev. Večina je uresničljivih. V CKZ Nova Gorica smo si zadali, da bomo pripomogli k uresničevanju novoletnih zaobljub, zato smo stopili korak bližje našim občankam in občanom in jih osveščali o zdravem načinu življenja v njihovem domačem okolju. Mislim, da so ljudje začutili našo pozitivno energijo, strokovnost in angažiranost v skrbi za zdravje in da smo jim na široko odprli svoja vrata za lažje uresničevanje svojih ciljev".

 

Strokovni delavci CKZ Nova Gorica smo na dvodnevnem dogodku obiskovalcem predstavili temeljne postopke oživljanja z uporabo defibrilatorja, opravili meritve krvnega tlaka in sladkorja ter sestavo telesne mase in preverili njihovo telesno pripravljenost. Na podlagi pridobljenih rezultatov smo jim strokovnjaki nudili pogovor in nasvet.

Za ohranjanje duševnega zdravja je obiskovalce psihologinja naučila tehnik sproščanja in čuječnosti, nudili pa smo vam tudi informacije o pravilni skrbi za ustno zdravje, samopregledovanju dojk in mod ter odgovornem odnosu do uživanja alkohola.

"Odziv ljudi je bil izredno pozitiven. Predvsem so bili veseli da smo se lahko posvetili prav vsakemu posamezniku in mu podali strokoven nasvet za izboljšanje življenjskega sloga, ki ga nima možnosti prejeti prav vsak dan." je povedala Dragana Bičič, fizioterapevtka CKZ Nova Gorica.

 

Tisti, ki se dogodkov letos niste uspeli udeležiti, ne skrbite - Center za krepitev zdravja Nova Gorica se prihodnje leto januarja ponovno vrača v Šempeter in Vrtojbo! Spremljajte našo spletno stran in Facebook stran Zdravstvenega doma Nova Gorica za več informacij.

 

Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova GoricaCenter za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova GoricaCenter za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica CKZ Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica CKZ Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica  Center za krepitev zdravja Nova Gorica Dan zdravja Šempeter 18 Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica Center za krepitev zdravja Nova Gorica