VADBA ZA NOSEČNICE IN OTROČNICE

PO PRIPOROČILIH NIJZ (NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE), JE ZARADI NEPREDVIDLJIVE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE, BREZPLAČNA VODENA VADBA ZA NOSEČNICE IN OTROČNICE V CENTRU ZA KREPITEV ZDRAVJA ODPOVEDANA!

Z VADBO PONOVNO PRIČNEMO V SEPTEMBRU.

 

V CKZ Nova Gorica redno izvajamo telesno vadbo za nosečnice. Telesna aktivnost v nosečnosti namreč izjemno ugodno vpliva na zdravje nosečnice in razvijajoči se plod, hkrati je tudi koristna priprava na porod. Izjemno je pomembna za boljšo kontrolo telesne drže, vzdrževanje kondicije ter izboljšanje razpoloženja in duševnega zdravja.

Telesna aktivnost med nosečnostjo dokazano zmanjšuje tveganje za nastanek bolezni, povezanih z nosečnostjo (gestacijska hipertenzija in nosečnostna sladkorna bolezen).

Priporočljiva je vsakodnevna hoja, še posebej sprehodi v naravi.

---

Brezplačna vodena vadba za nosečnice in otročnice (do dopolnjenega 1. leta otroka) poteka vsak četrtek od 19.00 do 20.00 v telovadnici CKZ (v zgornjem nadstropju Trgovske hiše). Vadba poteka pod strokovnim vodstvom naše fizioterapevtke.

 

Več informacij na: 05 33 83 289 (Dragana).

 

IZVAJALEC: dipl. fizioterapevtka


Vadba za nosečnice in otročnice Vadba za nosečnice in otročnice Vadba za nosečnice in otročnice Vadba za nosečnice in otročnice

Povpraševanje