Nov dan, nova priložnost za spremembo!

20. april 2020

Kako zavarovati, ohraniti ali celo krepiti svoje telesno in duševno zdravje? V Centru za krepitev zdravja vas vabimo, da se nam pridružite v akciji »Nov dan, nova priložnost za spremembo«.

V prejšnjem mesecu smo bili postavljeni pred novo, veliko preizkušnjo. Morda še toliko bolj kot doslej, smo se spraševali, kako čim bolje zavarovati svoje zdravje in zdravje bližnjih. Zdravje nam namreč omogoča, da uresničujemo svoje potenciale, da uspešno sledimo svojim načrtom, da počnemo tisto, kar nas veseli in napolnjuje s pozitivno energijo.

 

Zdravje se skriva v naših življenjskih navadah. Skriva se v kakovosti, količini in ritmu vnašanja hranil, kaže se v odnosu do hrane in pijače. Oblikuje se v odnosu do svojega telesa in ob utrjevanju zdravih gibalnih navad. Zdravje se skriva v naši mentalni prožnosti, v kvaliteti spanja, v načinih sproščanja in veščini čuječnosti. Ključno pa je to, da se zavemo, da so prehranjevalne, gibalne navade in skrb za duševno zdravje odgovornost posameznika. Lahko se svobodno odločimo in izberemo kako se bomo prehranjevali, lahko izberemo načine krepitve lastnega telesa, načrtno lahko izboljšamo svojo spalno rutino…

 

Pridružite se akciji našega Centra za krepitev zdravja že danes in se podajte na pot k boljšemu psihofizičnemu počutju. Cilj je znan. Pot do cilja pa vam bomo z vsakodnevnimi idejami pomagali poiskati in oblikovati strokovnjaki iz CKZ.

 

Vsak dan v tednu je lahko nova priložnost za spremembo. In ne pozabimo: »Vse, tudi najdaljše poti na svetu, se začnejo s prvim korakom.«

 

TEDENSKI NAČRT PO DNEVIH (ponedeljek, torek, sreda, četrtek, petek, sobota in nedelja)
 

Nov dan, nova priložnost

 
Pripravile: dietetičarki, fizioterapevtki in psihologinje Centra za krepitev zdravja.